Loft

 

Toen deze film in de bioscopen draaide trok het me niet echt om er naartoe te gaan. Ik hou sowieso niet zo van enge en spannende films en Nederlandse films zijn ook niet altijd van even goede kwaliteit. Toch hoorde ik om me heen goede verhalen over Loft, dus ik besloot met mijn vriend op de bank te kruipen en hem toch te gaan kijken. En wow, wat een ontzettend goede en spannende film! De film is tot aan het eind spannend en onvoorspelbaar. Ik zal niet teveel van het verhaal vertellen, want je moet deze film echt onvoorbereid kijken. 

In Loft delen vijf getrouwde mannen stiekem een loft, waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en liefjes ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in de loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden zelf uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze dachten.

De film heeft een ontzettend goede cast met onder andere Barry Atsma en Jeroen van Koningsbrugge. Barry Atsma is wel de koning der acteurs de afgelopen jaren. Hij blijft me verbazen met zijn rollen in onder andere Komt Een Vrouw Bij De Dokter en De Storm. Jeroen van Koningsbrugge brengt me wekelijks aan het lachen bij Ik Hou Van Holland, maar in een serieuze acteerrol heb ik hem nog nooit gezien. Ik vond hem erg goed en zeker een aanwinst voor de film. Ook de vrouwencast was erg goed en ik vond het dan ook erg leuk om Lies Visschedijk, bekend van Gooische Vrouwen, eens in een compleet andere rol te zien. andere bekende actrices zijn Anna Drijver en Kim van Kooten.

Loft is een exacte remake van de gelijknamige Vlaamse versie uit 2008. er wordt momenteel gewerkt aan een Amerikaanse versie waarin onder andere Wentworth Miller (bekend van Prison Break) een hoofdrol zal spelen.

Wat mij betreft is Loft één van de betere Nederlandse films met een ijzersterkte cast. Zeker het kijken waard!

Nog een klein feitje om te vermelden: het dikke meisje uit de PLUS reclames heeft een kleine rol in deze film en de reclames zijn na het zien van Loft nooit meer hetzelfde..