Abigail Martens werkt in een café en doet af en toe een modellenklusje. Ze woont nog steeds in een studentenkamer (meer kan ze niet betalen). Is dit het grote mensenleven waar ze van droomde?

Ferdinand Frericks kan niet wachten tot zijn studentenleven begint. Hij sluit zich aan bij een studentenvereniging en stort zich op de avontuurtjes met zijn studiegenotes. Ondertussen blijft hij zijn buurvrouw Abby steeds op onhandige momenten tegen het lijf lopen. Zij maakt iets anders in hem los dan alle hockeyblondines bij elkaar.

Als Abby haar blaaskakerige buurjongen Ferdi ontmoet, is haar eerste gedachte dat hij een dertien-in-een-dozijn-corpsbal is. Ze besteedt geen extra aandacht aan hem, maar dan redt hij haar uit een potentieel gevaarlijke situatie met haar bezitterige ex Tom en leert ze een heel andere kant van hem kennen.

Wanneer je de samenvatting hierboven leest, verwacht je wellicht een makkelijke chicklit. Dit klopt wel een beetje, maar deze serie bevat ook zeker een diepere laag. Daarnaast heeft het ook een 50 tinten grijs vibe, dus dan weet je een beetje wat je kunt verwachten.

De afgelopen tijd lees ik voornamelijk boeken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, maar tijdens mijn vakantie in Center Parcs was ik op zoek naar iets dat wat makkelijker wegleest. Ik heb een Kobo e-reader en een bijbehorend Kobo-plus abonnement, dus vrijwel alles dat ik lees, lees ik met dat abonnement. Ik kwam al snel terecht bij de Onbreekbaar-serie van Lisette Jonkman. Ik heb al vaker boeken van haar gelezen, dus mijn keus was snel gemaakt. Deze serie is eigenlijk een soort spin-off van de Verkikkerd-serie van Lisette Jonkman. Ferdi en Abby komen namelijk in die serie ook voorbij. De onbreekbaar-serie bestaat uit drie delen, maar ik zal in deze recensie niet te diep op de inhoud ingaan, zodat ik geen spoilers kan weggeven. 

Wat ik erg leuk aan het verhaal is, is dat de hoofdstukken afwisselend vanuit het oogpunt van Ferdi en Abby worden beschreven. Het verhaal is romantisch, ontzettend grappig door de one-liners van Ferdi en de auteur gaat ook in op serieuze onderwerpen. Daarnaast komt al het studentenjargon voorbij en heb je het gevoel dat je in de kroeg staat tussen de corpsballen en hertjes ;-). 

Het eerste deel in de serie heet Buren met Benefits en aan de hand van deze titel kun je wel raden wat er gaat gebeuren. Toch weet de auteur op een creatieve manier de spanning tussen Ferdi en Abby perfect op te bouwen en het verhaal toch anders te laten verlopen dan je verwacht. Daarna houdt ze de lezer ook perfect in de greep, want ik móest echt doorlezen. 

Ferdi en Abby zijn op het eerste gezicht elkaars tegenpolen, maar tegenpolen trekken elkaar aan, wat ook het geval tussen Ferdi en Abby is. Ze trekken elkaar aan, ze stoten elkaar ook regelmatig af en ze blijven om elkaar heen draaien. Ferdi is in het begin echt geen sympathieke gast, dat was hij in de Verkikkerd-reeks ook al niet, maar wanneer je hem als lezer steeds beter leert kennen krijg je een zwak voor hem. 

Ik heb alle drie boeken in een ruk uitgelezen en ik kan dan ook zeggen dat dit de perfecte serie is om te lezen deze herfst!