Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een babyshower of een kraamcadeau? Hier een aantal dingen die ik zelf heb gekregen of aangeschaft en waar ik ontzettend blij mee was. Want hoe leuk rompertjes en sokjes ook zijn, er zijn ook heel veel andere leuke cadeautjes die je kunt geven!

White noise knuffel

Deze knuffel met hartslag zorgt ervoor dat je kindje rustig in slaap valt. Je kunt ook kiezen voor een waterval-geluid of een rustig melodietje. Met de timer kun je instellen na welke tijd de knuffel automatisch uitschakelt en wanneer je kindje begint te huilen, zal de knuffel automatisch weer aangaan. Wat mij betreft is dit echt een musthave we gebruiken deze nog dagelijks. Oliver knuffelt met zijn walvis in zijn bedje en valt in slaap terwijl het melodietje afspeelt. Toen hij net was geboren zetten we vaak de hartslag aan, omdat dit het meest op het geluid in de baarmoeder lijkt. 

Kipkep pittenzakje

Alle pasgeboren baby’s hebben last van darmkrampjes. De een wat meer dan de ander, wij zijn zelfs naar de osteopaat geweest. Daarnaast hebben we het Kipkep warmtekussen gekocht, dat gevuld is met vlaszaad. Je warmt de Woller eenvoudig op in de magnetron en legt hem op het buikje van je baby. De warmte zorgt meteen voor ontspanning en vermindert krampjes. Daarnaast is het heel fijn dat het kussentje wordt geleverd met een wasbare hoes, want baby’s poepen, plassen en spugen alles onder. Het schijnt dat je het kussentje ook kunt gebruiken bij het geven van borstvoeding. Dan leg je het kussentje op je borst, voordat je gaat voeden, zodat de toestroom wordt bevorderd door de warmte. 

Kwijlsjaaltjes

De meeste baby’s gaan pas echt veel kwijlen wanneer ze tandjes krijgen, maar Oliver is nu 8 maanden en er is nog geen tandje te bekennen. Wel gebruiken we al vanaf zo’n drie maanden kwijlsjaaltjes en ik vervang deze ook 2-3 keer per dag. Hij kwijlt gewoon erg veel en op deze manier hoef ik hem niet steeds te verkleden. H&M, Zeeman, Hema en Feetje hebben erg fijne sjaaltjes in leuke printjes.

Hydrofiele doeken

Iedereen zegt het: je kunt niet genoeg hydrofiele doeken hebben, en dat klopt. Wij hadden echt heel veel ingeslagen, maar hebben er ook al een flink aantal weggegooid omdat we bepaalde vlekken er niet uitkregen. Daarnaast heb ik later nog een aantal XL hydrofiele doeken erbij gekocht. Die gebruiken wij als dekentje in het ledikantje, omdat die net wat dunner en luchtiger zijn dan een laken. Action, Zeeman en Hema hebben erg leuke printjes en als je wat meer wilt besteden, dan kan ik het merk Done by Deer ook aanraden. 

Inbakerslaapzakje

Inbakeren wordt vooral toegepast bij pasgeboren baby’s die prikkelbaar zijn, huilbaby’s, baby’s die alleen hazenslaapjes doen of snel overprikkeld zijn en baby’s die moeite hebben om zelf in slaap te vallen. Inbakeren kan een manier zijn om deze negatieve spiraal te doorbreken en de moeizame beginfase zo goed mogelijk door te komen. Kinderen die worden ingebakerd, zijn rustiger en huilen minder, waardoor ouders de basis kunnen leggen voor een gezond slaapritme.

Als een kind wordt ingebakerd, wordt hij/zij vanaf de schouders tot en met de voeten in een doek gewikkeld of in een inbakerslaapzak gestopt. Omdat de bewegingen op deze manier worden beperkt, kan hij/zij zich makkelijker overgeven aan de slaap. De baby schrikt minder snel wakker door de eigen bewegingen en slaapt dieper, omdat hij/zij zich ook geborgen voelt.

De Puckababy slaapzakjes zijn erg fijn, maar als je wat minder wilt uitgeven dan kan ik de inbakerslaapzakjes van Meyco ook aanraden. 

Speenkoord

Aangezien speentjes om de haverklap uitvallen, is een speenkoord echt heel erg handig. Deze zijn eenvoudig te bevestigen op kleding, de maxicosi of kinderwagen, dankzij een stevige sluiting. Nu Oliver wat ouder is, vindt hij het ook heerlijk om te kauwen op de kralen. 

Houten speelgoed

Houten speelgoed is vaak simpel, maar ontzettend leuk. Daarnaast is het ook nog ontzettend goed voor de fijne motoriek en kinderen zullen spelenderwijs de structuur van hout ontdekken. Ik heb zelf inmiddels de halve collectie van Little Dutch in huis, maar er staan zeker nog meer dingen op mijn verlanglijstje voor Oliver (bijvoorbeeld het keukentje). Ook Hema en Action hebben veel leuk houten speelgoed. 

Heb jij nog een goede tip? Laat een berichtje achter in de reacties!