Mensen met een Netflix account hebben het vaak over Gossip Girl, The Walking Dead en La Casa de Papel. Natuurlijk zijn dat geweldige series, maar Netflix heeft een veel groter aanbod. Ik deze blogpost vertel ik iets meer over de vijf verborgen parels waar ik enorm van heb genoten.

iZombie

De serie iZombie is gebaseerd op de gelijknamige stripboekenreeks van Chris Roberson en Michael Allred. In iZombie lijkt Olivia ‘Liv’ Moore (Rose McIver) het allemaal prima voor elkaar te hebben. Ze is arts, heeft een leuke verloofde, maar tijdens een feestje op een boot wordt ze in een zombie verandert. Hierna heeft ze een enorme trek in menselijke hersenen. Om die honger in hersenen te stillen, gaat ze werken in een mortuarium. De enige die al snel haar geheim ontdekt is haar baas, de geniale en excentrieke Dr. Ravi Chakrabarti (Rahul Kohli). Hij is gefascineerd door haar conditie. Vooral als blijkt dat Liv flashbacks krijgt naar moorden als ze mensenhersenen van vermoorde slachtoffers eet. Liv gebruikt dit talent om de politie in Seattle te helpen om moorden op te lossen, terwijl Ravi aan een medicijn werkt om Liv’s aandoening te genezen. iZombie is van de makers van Veronica Mars, wat mij betreft een van de beste series ooit. Deze serie is wat mij betreft ook echt een aanrader en dat komt door de grappige humor, de excentrieke personages, de grappige tekstballonnetjes tussendoor en het acteerwerk. 

Dare Me

Dare Me is gebaseerd op de spannende bestseller van Megan Abbott, die verscheen in 2012. Het boek en de serie gaan over een team cheerleaders van Sutton High die onder leiding staan van de uitgesproken Beth Cassidy (Marlo Kelly) en haar beste vriendin Addy Hanlon (Herizen Guardiola). Wanneer er echter een nieuwe coach arriveert om het team een treetje hoger te tillen, worden de onderlinge relaties flink op scherp gesteld. Waar Addy meteen onder de indruk van coach Colette French (Willa Fitzgerald) lijkt te zijn, zet Beth zich af en doet ze er alles aan om haar van haar troon te stoten. Beth is er namelijk van overtuigd dat Colette een groot geheim met zich meedraagt…

Het boek las ik een aantal jaar geleden al en was een echte pageturner. Ondanks dat ik het verloop van het verhaal ken, zat ik tijdens het kijken van deze serie op het puntje van mijn stoel. De serie is duister en ontzettend spannend. Ik hoop dat er een tweede seizoen komt, want het verhaal in de serie loopt tot ongeveer halverwege het boek en eindigt met een enorme cliffhanger. 

Sweet Magnolias

Goede vriendinnen Maddie, Helen en Dana Sue kennen elkaar al sinds hun high school-tijd. Ze helpen elkaar terwijl ze een balans moeten vinden tussen relaties, familie en carrière in het stadje Serenity, in het zuiden van de Verenigde Staten. Het drietal, dat altijd al droomde van een gezamenlijke onderneming, besluit samen een luxe spa te openen. Maar dan stort het leven van Maddie volledig in: haar huwelijk loopt na twintig jaar stuk. Ze moet helemaal opnieuw beginnen, maar hoe? 

Wat vond ik dit een heerlijke feelgood serie, ik heb de afleveringen in een rap tempo gekeken. Ik kreeg erge Hart of Dixie en Gilmore Girls vibes, twee van mijn favoriete series. Gelukkig is seizoen 2 aangekondigd, want seizoen 1 eindigde met veel vraagtekens. Deze Netflix Original is gebaseerd op de gelijknamige populaire boekenreeks van schrijfster Sherryl Woods. In totaal heeft Woods maar liefst elf boeken geschreven in deze reeks, dus hopelijk volgen er nog meer seizoenen! 

The Society

In de Netflix-serie The Society staat een groep tieners centraal. Zij komen op mysterieuze wijze terecht in een kopie van hun woonplaats. Wat er zo raar is, is dat hun ouders nergens te bekennen zijn. In het begin vinden de jongeren dit niet zo erg, en maken ze er een groot feest van. Maar daarna komen ze er al snel achter dat het leven zonder volwassen niet zo makkelijk is. Wie zorgt er voor medische hulp, medicijnen en voedsel? 

Ik was vroeger enorm fan van de serie The Tribe, waarin volwassenen kwamen te overlijden door een virus en kinderen een nieuwe wereld moesten bouwen met elkaar. Na het bekijken van de trailer van The Society kreeg ik erge The Tribe vibes en moest ik wel aan seizoen 1 beginnen. 

Tot mijn grote spijt is seizoen 2 gecancelled vanwege het Coronavirus. Zo jammer, want het tweede seizoe was wel aangekondigd. Ik hoop dat deze er uiteindelijk toch nog gaat komen, want het concept en verhaal zijn zo intrigerend. 

Elite

Om me heen hoor ik werkelijk waar iedereen over La Casa de Papel en Vis á Vis. Toch staat er nog een Spaans pareltje op Netflix: Elite. Een Gossip Girl-achtige serie, met een duister crime tintje. 

In Elite zullen volgen we drie arbeiderskinderen die naar de meest exclusieve school van Spanje gaan. Dit is een gedwongen keuze, want nadat hun eigen school is verwoest door een aardbeving moeten ze ergens anders naar school. Het leidt tot een confrontatie tussen de arme en rijke studenten. De locatie waar de dramaserie zich hoofdzakelijk zal afspelen is de meest exclusieve school van Spanje: Las Encinas. De school wordt opgeschrikt door een moord van één van de studenten in een zwembad.

Inmiddels zijn er al drie seizoenen verschenen en is het vierde seizoen aangekondigd. Ik ben fan!