Herhaal dagelijks positieve affirmaties om positieve gedachten te versterken en een gelukkiger leven te leiden 

Het woord affirmatie komt van het Latijnse woord ‘affirmare’, wat betekent versterken of bekrachtigen. Een affirmatie is eigenlijk niets anders dan een positieve boodschap voor jezelf. Wanneer je positieve affirmaties vaak herhaalt, zullen je hersenen getraind worden om positieve gedachten te versterken. Wie maar vaak genoeg positieve affirmaties herhaalt, zal de hersenen trainen om positieve gedachten te versterken. Met een affirmatie beïnvloed je je onderbewustzijn en kun je leren om je gedachten en gevoelens te veranderen. Gedachten veroorzaken namelijk gevoelens. Als je erin slaagt om je gedachten in positieve zin te veranderen, verander je ook je gevoelens.

Ik heb een aantal affirmaties op papier gezet voor mede-mama’s. Dit lijstje kun je zelf aanvullen. Zorg ervoor dat je altijd begint met de woorden ‘ik ben’ of ‘ik heb’. Dat bevestigt namelijk iets in de tegenwoordige tijd, alsof je het nu al bent of hebt. Begin nooit met ‘ik wil’ omdat dat aangeeft dat je iets nu niet hebt of bent. ‘Ik wil’ gaat uit van een gebrek of tekort en dit zal niet leiden tot een positieve gedachte. 

15 positieve affirmaties voor moeders

Ik vertrouw op mijn gevoel

Ik heb elke dag meer zelfvertrouwen

Ik ben in staat tot geweldige dingen

Ik mag er zijn

Ik ben de perfecte moeder voor mijn kinderen 

Ik ben een geweldige moeder en doe elke dag mijn best om een betere moeder te worden

Ik zorg goed voor mezelf, dit is niet egoïstisch, maar het is noodzakelijk voor me

om een goede moeder te zijn

Ik leef in het hier en nu

Ik geniet van de kleine dingen

Ik durf om hulp te vragen

Ik geef mijn kinderen een veilig thuis 

Ik lach vandaag met mijn kinderen

Ik ben dankbaar voor de tijd die ik met mijn kinderen doorbreng

Ik ben meer dan alleen een moeder 

Ik kan dit aan, deze fase gaat voorbij