Vingerverven
Ik denk dat dit over het algemeen een van de eerste creatieve activiteiten is die ouders met hun kinderen doen. Bij de kinderopvang beginnen ze hier ook al vroeg mee. Voor zijn eerste verjaardag kreeg mijn zoon al zelfgemaakte kunstwerkjes mee naar huis (die ik allemaal braaf heb bewaard). Zelf heb ik een setje vingerverf van SES gekocht. Ik vind dit sowieso een superfijn merk omdat ze creatieve producten verkopen vanaf 1 jaar. Ik zal ze dus nog een aantal keer noemen in deze blogpost (niet gesponsord, was het maar waar!).

Wat ook leuk is om te doen, is een verfafdruk te maken van een handje of voetje. Ook leuk om in een herinneringenbox te bewaren. 

Kleien
Mijn zoon is nu 1 jaar en stopt nog alles in zijn mond. Wat het fijne is aan de klei van SES is dat het niet erg is als ze een stukje opeten en doorslikken. De klei is niet schadelijk gelukkig. 

Kleuren met waskrijtjes
Een dreumes kun je beter met waskrijtjes laten kleuren dan met potloden, aangezien waskrijtjes wat makkelijker uit kleding en van muren te verwijderen is. 

Stickers plakken
Er zijn speciale stickers die je op ramen kunt plakken, in huis bijvoorbeeld of in de auto. Ook vinden kinderen het erg leuk om stickers om a-vier papier te plakken en zo een eigen kunstwerk te maken. Bij Hema en Action kun je erg voordelig stickers inslaan.

Kleuren met water

Nog zo’n aanrader van SES, de kleurplaten die je met water kunt maken. En deze kleurplaten zorgen voor urenlang speelplezier, want je kunt ze steeds opnieuw gebruiken. 

Heb jij nog originele aanraders voor mij?